EKTAKTH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Φ.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Αύγουστος 2012 19:16

     EKTAKTH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     ΠΡΟΕΔΡΟΥ Φ.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

     ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΠΦΣ

     ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-08-2012

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο με τη συμμετοχή των προέδρων των ΦΣ Ελλάδος

υιοθέτησε την πρόταση για έναρξη κινητοποιήσεων του κλάδου από 01-09-2012.

Η ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο για τις πληρωμές είναι η εξής: υπάρχει

δέσμευση του ΕΟΠΥΥ ότι οι συνάδελφοι θα πληρωθούν για τον μήνα Μάιο την

επόμενη εβδομάδα και ότι θα πληρωθεί και ο μήνας Ιούνιος στις 12-09-2012

πράγμα που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παριστάμενους λέγοντας ότι δεν

πιστεύουν τίποτα από έναν οργανισμό ο οποίος είναι χρεωκοπημένος.

Στην συνεδρίαση φάνηκε καθαρά ότι ο ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που τον αποτελούν έχουν καταρρεύσει οικονομικά και καμία χρηματοδότηση επιπλέον δεν προβλέπεται. Η ροή των χρημάτων από τα επιμέρους ταμεία έχει σταματήσει και ελάχιστα χρήματα μπαίνουν στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ. Η απορρόφηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει ανέλθει στο 85% και είμαστε πλέον ακόμα στον Αύγουστο. Οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς είναι τεράστιες, 70 εκατ. τον Μάιο, 145 εκατ. τον Ιούνιο, 267 εκατ. τον Ιούλιο και τελειώνει ο Αύγουστος. Οι δε οφειλές του 2011 ανέρχονται σε 350 εκατ. και κανείς δεν ομιλεί.

Οι απόψεις που αποκόμισα είναι ότι ένα οικοδόμημα που κατέρρευσε, εμείς συνεχίζουμε να το δανείζουμε με συνέπεια την επικείμενη κατάρρευση των φαρμακείων μας. Η μόνη ελπίδα είναι η έγκριση της δόσης των 31 δις. Ευρώ η οποία εάν εγκριθεί θα έρθει αρχές Νοεμβρίου και αυτή δεν ξέρω κατά πόσο θα πληρώσει στο ακέραιο τις οφειλές (δες π.χ. ομόλογα).

Μετά λοιπόν από αυτές τις διαπιστώσεις είναι περισσότερο επιτακτικό ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ την απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Ημαθίας συντασσόμενοι με άλλους 17 νομούς της χώρας και όλους από 01-09-2012 και έχοντας την κάλυψη του ΠΦΣ για αναστολή χορήγησης φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ από 27-08-2012 μέχρι ολικής εξόφλησης των οφειλών.

Ακόμη συνάδελφοι θα πρέπει να μειώσετε τα αποθέματα σας ειδικά στα γενόσημα και αυτά τα οποία έχουν χάσει την πατέντα διότι μετά  την ενημέρωση που είχα στην Αθήνα επίκειται μείωση από 7% έως 10% της τιμής στις 10-09-2012 και ότι ακόμη μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να κάνει και ηλεκτρονική δημοπρασία με όλα τα επακόλουθα μείωσης των τιμών αυτών των σκευασμάτων.

Τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά την λειτουργία του διανεμητικού λογαριασμού θα σας δοθούν εντός της εβδομάδας μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου του ΠΦΣ κ Αμπατζόγλου ότι η υπογραφή της σύμβασης είναι θέμα 3-4 ημερών.

                                               Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς  

                                                Κίμων Παράσχου                           

                                                Πρόεδρος ΦΣ Ημαθίας