ΦΣΗ: O φαρμακοποιός δεν εισπράττει για λογαριασμό του το 1€ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 09:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/01/2014

Με την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την καταβολή 1 Ευρώ ανά συνταγή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας σας ενημερώνει ότι:

O φαρμακοποιός δεν εισπράττει για λογαριασμό του το 1€.
H επιβάρυνση των πολιτών με 1 Ευρώ ανά συνταγή, όπως εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τον μνημονιακό νόμο που ψήφισε η βουλή το Νοέμβριο του 2012, ουσιαστικά επιβάλλει αύξηση της συμμετοχής για τα φάρμακα που προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία.
Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το 1 Ευρώ, όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί. Απλώς με τη διαδικασία αυτή, αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα ΜΜΕ για τη διαστρέβλωση της αλήθειας, ώστε να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, είναι απορριπτέα από το σύνολο των πολιτών.
Η συνεχιζόμενη επιβάρυνση των πολιτών για καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της περίθαλψης του κόσμου, με ολέθρια αποτελέσματα.

 

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ.Γραμματέας

             Κίμων Παράσχου                                   Αργύριος Φουκαλάς