Γενικές ειδήσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ-ΙΔΕΕΑΦ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 09:47

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ αποφάσισαν τη διοργάνωση συνεχιζόμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους φαρμακοποιούς τοπικά, ανά γεωγραφική περιφέρεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, το οποίο θα περιλαμβάνει σε βάθος χρόνου όλες τις σημαντικές γνωστικές ενότητες, όπως καθορίζονται από τις ανάγκες του σύγχρονου φαρμακείου.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σεμινάρια Εργαστηρίου Φαρμακείου, διάρκειας 8 ωρών (2 ώρες θεωρίας & 6 ώρες πρακτικής), με θέμα: «Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων - Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία».
Θα υλοποιηθούν με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα και της Επ. Καθηγήτριας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κας Σοφίας Χατζηαντωνίου και θα μοριοδοτηθούν με 14 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πρόγραμμα υλοποίησής τους, σε όλη την Ελλάδα.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία, ως κλάδος, επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο μας και να θωρακίσουμε το εύρος των γνώσεών μας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου φαρμακείου των Υπηρεσιών και της Φαρμακευτικής Φροντίδας.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας δίνεται και να συμμετάσχετε δυναμικά στο σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στην περιφέρειά σας σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό σας Σύλλογο, σύμφωνα με τον κεντρικό προγραμματισμό που επεξεργαζόμαστε.

 
ΠΦΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 06:12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

                               ΝΠΔΔ

                                                                                                                             Αθήνα,15.4.2019 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Κατά την σημερινή συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρο Σέμπο  αντιπροσωπεία του ΠΦΣ αποτελούμενη από τον Προεδρο κ. Απόστολο Βαλτά τους κ.κ. Κων. Κουβάρη , Σεραφείμ Ζήκα , Αθαν. Παπαθανάση , παρουσία του νομικού συμβούλου κ. Ηλία Δημητρέλλου τέθηκαν  τα παρακάτω  ζητήματα:

1. H απόδοση του ποσού που έχει εισπραχθεί από το ΤΣΑΥ για λογαριασμό του ΠΦΣ από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέχρι την 1/1/2017.

 2. Η απόδοση ποσών που αφορούν στο 0,4%, τα οποία εκ λάθους οι Φαρμακευτικές Εταιρείες κατέθεταν στον λογαριασμό του ΤΣΑΥ μετά την 1/1/2017 (έως και σήμερα) που  όφειλαν να τα καταθέτουν στον λογαριασμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Τράπεζα της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Αυτό επιβάλλει άλλωστε ρητά και ο νόμος 4558/2018, άρθρο 5 παρ.3.

3.Η απόδοση των ληξιπροθέσμων οφειλών από το 2012 προς τους φαρμακοποιούς , ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΦΚΑ όπως Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ , ΕΤΑΑΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΥΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ – ΤΑΣ, ΤΥΔΑ, ΤΥΔΘ, ΟΑΕΕ , Ταμεία Τραπεζών (ΕΜΠΟΡΙΚΗ , ΠΙΣΤΕΩΣ , ΓΕΝΙΚΗ κλπ), ΤΑΠ-ΗΣΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΣΕΥΠ) . Τα ποσά αυτά δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα διότι τα παραστατικά ουδέποτε απεστάλησαν στην ΚΜΕΣ προς επεξεργασία και πληρωμή.

4.Η επίσπευση  του χρόνου καταβολής της σύνταξης και της προκαταβολής των υγειονομικών (ξεπερνά τους 42 μήνες η χορήγηση της σύνταξης ενώ η προκαταβολή, τους 12 μήνες), λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του πρώην ΤΣΑΥ.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη για τα παραπάνω  θέματα θα ενημερωθείτε άμεσα.

Εκ του ΠΦΣ

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΣΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 06:11

Για να δείτε την επιστολή, πατήστε ΕΔΩ.

 
Ανάκληση του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml® PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 06:21

Για να δείτε το έγγραφο του ΕΟΦ πατήστε ΕΔΩ

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Απρίλιος 2019 11:01

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 
ΠΦΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 10:30

Για να δείτε το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ πατήστε εδω

 
Δυνατότητα πληρωμής εφάπαξ αναδρομικών εισφορών ΕΤΕΑΕΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 07:03

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 4/4/2019

Αρ. Πρωτ. 1378

Προς 

Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας 


Θέμα: Δυνατότητα πληρωμής εφάπαξ αναδρομικών εισφορών ΕΤΕΑΕΠ

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας προς το ΕΤΕΑΕΠ  για την πληρωμή εφάπαξ των αναδρομικών εισφορών για τα έτη 2017 και 2018  το Ταμείο μας απέστειλε την παρακάτω απάντηση:

Απαντώντας στο έγγραφό σας με αριθμό πρωτοκόλλου 356 και αριθμό πρωτοκόλλου ΕΤΕΑΕΠ 70254/2.4.2019.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής εφάπαξ των αναδρομικών εισφορών για τα έτη 2017, 2018. Η πληρωμή τους θα πραγματοποιείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής, ο οποίος είναι ατομικός και χρησιμοποιείται για όσο χρονικό διάστημα ο ασφαλισμένος είναι υπόχρεος καταβολής εισφορών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο: 

https://www.eteaep.gov.gr/web/ 

Με εκτίμηση,
ΕΤΕΑΕΠ

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο του ΠΦΣ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

 
 
ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες για εκτέλεση παραπεμπτικών αναλωσίμων για έμμεσα ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 08:07

Οδηγίες σχετικά με την εκτέλεση παραπεμπτικών αναλωσίμων των έμμεσων μελών δικαιούχων ΕΦΚΑ με συμπληρωματική ασφάλιση ΤΥΠΕΤ εξέδωσε, με έγγραφό του στις 19/3/2019, ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες εστάλησαν στους φαρμακοποιούς μέσω του e-ΔΑΠΥ, επισημαίνεται ότι "τα έμμεσα μέλη των δικαιούχων του Ταμείου Υπαλλήλων Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), τα οποία έχουν φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και συμπληρωματική ΤΥΠΕΤ, καλύπτονται πλήρως για υγειονομική περίθλαψη από τον ΕΟΠΥΥ. Επομένως τα παραπεμπτικά που εμφανίζουν φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και ΤΥΠΕΤ εκτελούνται κανονικά από τους συμβεβλημένους παρόχους και υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ για απόδοση των σχετικών δαπανών. Τα παραπεμπτικά που εμφανίζουν φορέα ασφάλισης μόνο ΤΥΠΕΤ δεν εκτελούνται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ και δεν αποζημιώνονται από τον Οργανισμό".

Επισυνάπτεται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ. 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΑΥΦΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 07:20

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 
ΠΦΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 07:19

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

                   ΝΠΔΔ

                                                                                                             Αθήνα, 26 Μαρτίου 2018


 

Αριθμ. Πρωτ. 1225

 

Προς: 1. Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

           2. Περιφέρειες της Χώρας

           3. Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ)

 

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Φαρμάκου Υπουργείου Υγείας, Τμήμα Β΄

Θέμα: «Σύσταση και τροποποίηση εταιρειών εκμεταλλεύσεως φαρμακείου»

Ως είναι γνωστό, δυνάμει της παρ. 17 της υποπαραγράφου Δ.12 του άρθρου «Καταργούμενες – Τροποποιούμενες Διατάξεις» του άρθρου 2 του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α΄ 94/14.8.2015) καταργήθηκε το άρθρο 6 του Ν. 328/1976, το οποίο ρύθμιζε τη σύσταση και τη λειτουργία των εταιρειών εκμεταλλεύσεως φαρμακείου. Επίσης με την παρ. 18 αντικαταστάθηκε το άρθρο 1 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α΄ 183) και προβλεπόταν ότι με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και κάθε άλλο θέμα σχετικά με την χορήγηση άδειας ιδρύσεως φαρμακείου. Κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1804/2017 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του Π.Φ.Σ. και ακυρώθηκε η υπ’ αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.36277/ 20.5.2016 απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», ψηφίστηκε ο Ν. 4509/2017 (ΦΕΚ Α΄ 201/22.12.2017).

Με το άρθρο 64 του ως άνω Νόμου αντικαταστάθηκε εκ νέου το άρθρο 1 του Ν. 1963/1991 και προβλέπεται ότι «Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου, καθώς και σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής, πλην της ανωνύμου εταιρείας.».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 136