Τοπικά θέματα
ΦΣ Ημαθίας, Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση, τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού 03-04-2024 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2024 06:51

Αρ. πρωτ: 82  

Βέροια, 14/03/2024

                                   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Α. Παρακαλείσθε, όπως την 1/04/2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 προσέλθετε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας, Πάροδος Θεσσαλονίκης 131, στη Βέροια με τα εξής θέματα.

 

1) Τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.

Β. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση της Γ.Σ. θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/04/2024, ώρα 17:00,στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας, Πάροδος Θεσσαλονίκης 131, στη Βέροια.

Κατά τη συνεδρίαση απαιτείται να παρίσταται το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του όλου αριθμού των μελών.

 

 

   Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

 

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 

 

 
Δελτίο Τύπου - Δίωρη στάση εργασίας από τους φαρμακοποιούς της Ημαθίας την Τετάρτη 28/2 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2024 10:33

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           

Δίωρη στάση εργασίας από τους φαρμακοποιούς της Ημαθίας την Τετάρτη

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας ανακοινώνει δίωρη στάση εργασίας των φαρμακείων του Ν. Ημαθίας, την Τετάρτη 28/2 από 11:00 έως 13:00, λόγω συμμετοχής του Συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Οι φαρμακοποιοί του Ν. Ημαθίας διεκδικούμε το δικαίωμα στην ασφάλεια και την υγεία.

Το κοινό θα εξυπηρετείται για έκτακτες ανάγκες από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

 

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 
Δελτίο Τύπου - Ημερίδα για φοροτεχνικά θέματα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2024 09:17

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για φοροτεχνικά θέματα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 21/2, φοροτεχνικό σεμινάριο παρουσία του αντιπροέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αβραάμ Πανίδη και του προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ν. Ημαθίας κ. Στέργιου Ζυγουλιάνου.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος, οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής λογιστής, στην οποία αναπτύχθηκαν 4 ενότητες.

  • Τεκμαρτός Προσδιορισμός Εισοδήματος (Νόμος 5073/11-12-2023)
  • Μορφές Εταιρειών – Μειονεκτήματα και Πλεονεκτήματα
  • Θέματα «myDATA» και Ταμειακών μηχανών
  • Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Υλικό από την παρουσίαση θα σταλεί σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας θα συνεχίσει να διοργανώνει επιστημονικές  ημερίδες με στόχο την διαρκή ενημέρωση των μελών του.

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 

Φωτογραφία 1

                            

 

 
ΦΣ Ημαθίας, Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για φοροτεχνικά θέματα φαρμακείου, Τετάρτη 21/2, ώρα 17:30 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2024 07:33

    

ΗΜΕΡΙΔΑ Φ.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

«Φοροτεχνικά θέματα φαρμακείου»                                              

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Φοροτεχνικά θέματα φαρμακείου (διαχείριση εξόδων, εταιρικές μορφές φαρμακείου, ψηφιακή κάρτα εργασίας) »  και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο, οικονομολόγο, ορκωτό ελεγκτή λογιστή, επιστημονικό συνεργάτη και αρθρογράφο στην ιστοσελίδα taxheaven.gr.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, 5.30 το απόγευμα, στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας - Πέλλας

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο emailτου Συλλόγου ή τηλεφωνικά στο γραφείο μέχρι την Τετάρτη 21-2-2024.

                       Η Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                         Μουρτζίλας Γεώργιος

 

 
Δελτίο Τύπου - Ενημέρωση σχετικά με τις αυξημένες συμμετοχές των ασφαλισμένων κατά την εκτέλεση των συνταγών φαρμάκων από 12 Φεβρουαρίου 2024 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2024 08:41

Δελτίο Τύπου

Ενημέρωση σχετικά με τις αυξημένες συμμετοχές των ασφαλισμένων κατά την εκτέλεση των συνταγών φαρμάκων από 12 Φεβρουαρίου 2024

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας σας ενημερώνει αναφορικά με το νέο τρόπο υπολογισμού των συμμετοχών των ασφαλισμένων, ότι λόγω της κατάργησης της εξίσωσης της λιανικής τιμής ενός γενοσήμου με την τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, πλέον όλα τα γενόσημα επιβαρύνονται επιπλέον της ονομαστικής συμμετοχής (0%, 10% , 25%) η οποία προσδιορίζεται επί της τιμής αποζημίωσης του φαρμάκου.

Αυτό οδηγεί στον προσδιορισμό αυξημένης επιβάρυνσης για τους ασφαλισμένους σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε σχέση με τον προηγούμενο υπολογισμό.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς ότι οι αξίες των συμμετοχών στις συνταγές φαρμάκων, οι οποίες εκτελούνται στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, προκύπτουν αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης από τον φαρμακοποιό.

 

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 
ΦΣ Ημαθίας, Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση, Απολογισμός - Προϋπολογισμός 18-2-2024 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2024 06:47

Αρ. πρωτ: 34  

Βέροια, 30/01/2024

                               

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Α. Παρακαλείσθε, όπως την 16/02/2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 προσέλθετε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας, Πάροδος Θεσσαλονίκης 131, στη Βέροια με τα εξής θέματα.

 

1) Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2) Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού 2023, συζήτηση επ’ αυτών, έγκρισή τους.

3) Παρουσίαση προϋπολογισμού έτους 2024, συζήτηση επ' αυτού και έγκρισή του.

Β. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση της Γ.Σ. θα διεξαχθεί την Κυριακή 18/02/2024, ώρα 11:00, στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας, Πάροδος Θεσσαλονίκης 131, στη Βέροια.

 

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

                    

 
Δελτίο Τύπου - Επιστημονική ομιλία για τους εμβολιασμούς ενηλίκων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2024 10:35

Δελτίο Τύπου

Εμβολιασμοί ενηλίκων

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 24/1, επιστημονική ομιλία με θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ενημέρωση για νέα εμβόλια ενηλίκων, εμβόλιo κατά του COVID-19, εμβόλιo πνευμονιόκοκκου»

Την παρουσίαση έκανε η κ. Βασιλική Κοσσυβάκη, πνευμονολόγος-φυματιολόγος, MedicalLead και ο κ. Μάριος Δέτσης, παιδίατρος, SeniorMedicalAdvisor στο Τμήμα Εμβολίων της PfizerHellasA.E.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα με συμμετοχή πλήθους φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείων του νομού μας στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής εκπαίδευσης.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας θα συνεχίσει να διοργανώνει επιστημονικές  ημερίδες με στόχο την διαρκή ενημέρωση των μελών του προς όφελος των πολιτών.

 

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 

Φωτογραφία 1

Φωτογραφία 2

Φωτογραφία 3

 
ΦΣ Ημαθίας: Hμέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης της Βέροιας, τα φαρμακεία της Βέροιας θα είναι κλειστά. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2024 06:37
Aύριο Τετάρτη 17-1-2024, ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης της Βέροιας, τα φαρμακεία της Βέροιας θα είναι κλειστά.
 
 
“Δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4613/2019 (ΦΕΚ Α΄ 78/24.5.2019) με το οποίο αντικαταστάθηκε το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991, ορίζεται απαγόρευση λειτουργίας των φαρμακείων κατά τις αργίες.
Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:
«1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 9 του ν.1963/1991 (Α΄138), αντικαθίσταται ως εξής: «Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.»
Δυνάμει της ανωτέρω διατάξεως προβλέπεται σαφής, ρητή και απόλυτη απαγόρευση λειτουργίας των φαρμακείων (και των διευρυμένων) σε όλες τις αναφερόμενες στην διάταξη αργίες, πλην φυσικά των φαρμακείων που έχουν οριστεί να διημερεύουν και να διανυκτερεύουν την ημέρα αυτή.”
 
 

Η Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                        Μουρτζίλας Γεώργιος

 
ΦΣ Ημαθίας - Eπιστημονική ημερίδα "Ενημέρωση για νέα εμβόλια ενηλίκων, εμβόλιo covid, εμβόλιο πνευμονιόκοκκου" - 24-1-2024, στις 17:30 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2024 06:44

    

ΗΜΕΡΙΔΑ Φ.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

«Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ενημέρωση για νέα εμβόλια ενηλίκων, εμβόλιo covid, εμβόλιο πνευμονιόκοκκου»                                              

Πρόσκληση σε επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας διοργανώνει επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ενημέρωση για νέα εμβόλια ενηλίκων, εμβόλιoκατά του COVID-19, εμβόλιo πνευμονιόκοκκου»  και ομιλητές την κ. Βασιλική Κοσσυβάκη, πνευμονολόγο-φυματιολόγο, MedicalLead και τον κ. Μάριο Δέτση, παιδίατρο, SeniorMedicalAdvisor στο Τμήμα Εμβολίων της PfizerHellasA.E.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 5.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη νέα περιφερειακή οδό Βέροιας - Νάουσας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο email του Συλλόγου ή τηλεφωνικά στο γραφείο μέχρι τη Δευτέρα 22-1-2024.

                       Η Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                         Μουρτζίλας Γεώργιος

 

 
Ζητείται βοηθός φαρμακείου στην Κρύα Βρύση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2024 06:40

Ζητείται βοηθός φαρμακείου για απασχόληση με πλήρες ωράριο σε φαρμακείο στην Κρύα Βρύση.
Απαραίτητη προϋπηρεσία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942986444

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 27