Λ.Ε.Α.Φ.Η.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 10:50

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ

 

Το πρόγραμμα παραλαβής/κατάθεσης συνταγών μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έχει ως εξής:

 

 

 

Παρασκευή 03/11/2017

 

09:00-14:00  παραλαβή από Νάουσα και φαρμακεία που ανήκαν στη ΔΟΥ Νάουσας.

 

Επιπλέον: Πατρίδα-Τρίλοφος-Αγ. Γεώργιος-Αγ. Μαρίνα-Ν. Λυκογιάννη

 

 

 

Δευτέρα 06/11/2017

 

09:00-14:00 παραλαβή από: Αγκαθιά-Ράχη-Ασώματα-Αγ. Βαρβάρα-Σφηκιά-Ριζώματα-Βεργίνα-Παλατίτσια-Νεόκαστρο-Μελίκη-Παλαιό Πρόδρομο-Κουλούρα-Κεφαλοχώρι-Ξεχασμένη-Τριπόταμος.

 

Παραλαβή από τα φαρμακεία Βέροιας μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς CITYEXPRESS

 

 

 

Τρίτη 07/11/2017

 

09:00-14:00 παραλαβή από Αλεξάνδρεια και φαρμακεία που ανήκαν στη ΔΟΥ Αλεξάνδρειας εκτός Αγκαθιάς-Π. Προδρόμου. Επιπλέον: Μακροχώρι- Ν. Νικομήδεια - Π.Σκυλίτσι – Διαβατό. 

 

 

 

Σε περίπτωση που κάποιος για οποιοδήποτε λόγο αδυνατεί να παραδώσει τη δαπάνη του στα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πρέπει με δική του ευθύνη και μέσο να καταθέσει την δαπάνη στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:00, 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΟΠΥΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:

 

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ – ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ

 

Η συλλογή θα γίνει μαζί με τις συνταγές φαρμάκων ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και το αργότερο μέχρι 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Αν δεν λειτουργήσει το ΕΔΑΠΥ θα δοθεί παράταση.

 

Σε ένα απλό φάκελο (ένα για κάθε κατηγορία) βάζετε τις γνωματεύσεις κάθε κατηγορίας, με τα αντίστοιχα πρωτότυπα τιμολόγια και το αποδεικτικό υποβολής, πιάνοντας σε πακέτα τις γνωματεύσεις με ένα ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ή λάστιχο και αφού κλείσετε το φάκελο, επικολλάτε από έξω, το ειδικό έντυπο που εκτυπώσατε με το κλείσιμο του μήνα υποβολής και περιέχει όλα τα στοιχεία (μήνας υποβολής, φαρμακείο κ.λπ.) Για ποσά άνω των 1500 ευρώ απαιτείται και φορολογική ενημερότητα ενώ για άνω των 3000 ευρώ , ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ.

 

Το τιμολόγιο μπορεί να είναι χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό από το σύστημα μηχανογράφησης του φαρμακείου σας με ημερομηνία την τελευταία του μήνα υποβολής.

 

Παρακαλείστε έξω από τους φακέλους υποβολής των αναλωσίμων εκτός από το ειδικό έντυπο το οποίο επικολλάτε, να σημειώνετε αναλυτικά

 

αρ τιμολογίου - αιτούμενο ποσό

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Π.Φ.Σ. , το αιτούμενο ποσό στο τιμολόγιο κάθε υποβολής στο E-ΔΑΠΥ, οφείλει να είναι το τελικό ποσό ανά ΦΠΑ, όπως εμφανίζεται στην εφαρμογή E-ΔΑΠΥ μετά την παρακράτηση rebate. (Κοιτάμε στην τελευταία στήλη δεξιά στον πίνακα με την ανάλυση των ποσών μετά τον έλεγχο υποβολής). Είναι τα ίδια ποσά που θα εισάγουμε στα φορολογικά παραστατικά. Επομένως δεν απαιτείται έκδοση πιστωτικού τιμολογίου.

 

 

 

Rebate έχουν οι υποβολές άνω των 1000 ευρώ για παροχή υγειονομικού υλικού (αναλώσιμα ΣΔ, κτλ) και άνω των 1500 ευρώ για τα συμπληρώματα ειδικής διατροφής.

 

Παρακαλείστε να τα καταθέτετε κάθε μήνα με τις συνταγές φαρμακών για λόγους ασφάλειας μεταφοράς, φύλαξης και κόστους αποστολής.

Μάς δόθηκαν οι οδηγίες που έχουν λάβει από την Αθήνα οι ελεγκτές (μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ) ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς γι’ αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να μην έχουμε περικοπές.

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ

 

ΕΝΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΥ-ΩΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Α. Έναν ή περισσότερους προ-τυπωμένους πλαστικούς φακέλους του ΕΟΠΥΥ (με συμπληρωμένα τα στοιχεία για μήνα-έτος υποβολής, αρ. σύμβασης, αφμ, επωνυμία, αρ. συνταγών, αιτούμενο και αρ. τιμολογιών) με τα σφραγισμένα αντίγραφα Συγκεντρωτικής Κατάστασης (ΣΚΠ), των τιμολογίων που υποβάλλονται, αντίγραφο Συνοδευτικού Σημειώματος και τις συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα αναφοράς της υποβολής χωρισμένες σε δύο πακέτα:

 

a. Ένα πακέτο με τις εκτελέσεις συνταγών που αφορούν Ευρωπαίους Ασφαλισμένους. Σύμφωνα με οδηγία του ΠΦΣ δεν απαιτείται επισύναψη φωτοτυπίας πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ή της κάρτας, ωστόσο προτείνεται να επισυνάπτεται φωτοτυπία του εντύπου δικαιώματος (πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή κάρτας) μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ανάκτηση των στοιχείων. (δεν απαιτείται να είναι αριθμημένες).

 

b. Ένα πακέτο με τις συνταγές που αφορούν όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους (ασφαλισμένους και δικαιούχους του ν4368/2016)

 

Σχετικά με την αρίθμηση των χειρόγραφων συνταγών, οι χειρόγραφες συνταγές να διαχωρίζονται, να τοποθετούνται όλες μαζί  και να τίθεται χειρόγραφα επί της συνταγής ο αριθμός που προκύπτει από το σύστημα του φαρμακείου την ημέρα της εκτέλεσης τους.

 

Οι χειρόγραφες εκδόσεις συνταγών φαρμάκων εκτελούνται «χειρόγραφα», ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ με το χέρι, αλλά με την εκτύπωση από το σύστημα του φαρμακείου της σελίδας χειρόγραφης εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων. Εξαιρούνται οι συνταγές που περιλαμβάνουν εμβόλια απευαισθητοποίησης, γαληνικά σκευάσματα αμπούλες μονοδοσικού ενέσιμου ύδατος, φυσιολογικού ορού κλπ., λόγω λάθους τιμολόγησης από την ΗΔΙΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση εκτελούμε χειρόγραφα επί της συνταγής.

 

ΕΚΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΥ/ΦΑΚΕΛΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ - ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΦΑΚΕΛΟ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ Α ΚΑΙ Β

 

Α (με συνδετήρα)

 

• 1 Αίτηση προς τον ΕΟΠΥΥ
• 1 Συνοδευτικό Σημειώμα Υποβολής
• 1 Φωτοαντίγραφο συγκεντρωτικής κατάστασης συνταγών φαρμάκων (περιλαμβάνει όλες τις συνταγές φαρμάκων, δικαιούχων του ν.4368/2016 και ευρωπαίων ασφαλισμένων)
• 1 Φωτοαντίγραφο τιμολογίου φαρμάκων ασφαλισμένων και δικαιούχων ν.4368/2016
• 1 Φωτοαντίγραφο τιμολογίου φαρμάκων ευρωπαίων ασφαλισμένων
• 1 Φορολογική Ενημερότητα (λήξη μετά τις 20, δεκτό φωτοαντίγραφο μόνο με έκδοση από το TAXIS, για Φορείς ΠΛΗΝ Κεντρικής Διοίκησης)
• 1 Ασφαλιστική Ενημερότητα ΙΚΑ (λήξη μετά τις 20)

 

 

 

 

 

Β (με συνδετήρα)

 

• Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής

 

• Πρωτότυπη συγκεντρωτική κατάσταση φαρμάκων

 

• Πρωτότυπο τιμολόγιο φαρμάκων ασφαλισμένων και δικαιούχων Ν.4368/2016
• Πρωτότυπο τιμολόγιο φαρμάκων ευρωπαίων ασφαλισμένων

 

Επισημαίνεταιότι κάθε μηχανογραφημένη ΣΚΠ πρέπει να φέρει τυπωμένο ένα 18-ψήφιο Code 128 barcode. Για χειρόγραφη σύνταξη της ΣΚΠ πρέπει να χρησιμοποιούνται απαραίτητα τα αντίστοιχα προτυπωμένα έγγραφα που παράγονται από το siteeopyykmes.gr κατά τη διαδικασία έκδοσης του Συνοδευτικου Σημειώματος Υποβολής (ΣΣΥ) ή και των τιμολογίων υποβολής, στα οποία υπάρχει ήδη τυπωμένο το κατάλληλο barcode.

 

Επωνυμία: Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ΑΦΜ: 997478553-ΔΟΥ Αμαρουσίου, Ταχ. Δ/νση: Αποστόλου Παύλου 12 – Μαρούσι, ΤΚ 151 23. - EΙΣΦΟΡΑ Λ.Ε.Α.Φ.Η, ΦΣΗ.: 25 ευρώ για τον διανεμητικό και από 3 ευρώ για κάθε μέλος του ΦΣΗ

 

 


 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ_ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 07:00

Σας ενημερώνουμε ότι από 1-5-2015 τίθεται σε ισχύ η νέα σύμβαση προμήθειας

φαρμάκων που υπογράφηκε μεταξύ του ΠΦΣ και του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας

Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).

Για περαιτέρω πληροφορίες διαβάστε την σύμβαση (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και

 

την εγκύκλιο του ΠΦΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 03-11-2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 10:40

 

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα...
 
ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 11:02

Εκ του καταστατικού ο Λογαριασμός διοικείται από επταμελές διοικητικό

συμβούλιο που εν μέρει εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Ειδικότερα

“ex officio” μετέχουν ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος

του Φαρμακευτικού Συλλόγου που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις.

Για την συμπλήρωση των λοιπών θέσεων του Δ.Σ. ακολουθείται η παρακάτω

διαδικασία. Κάθε μέλος που λειτουργεί φαρμακείο για τουλάχιστον τρία

χρόνια έχει δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις εκλογές προς

 

ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Η υποψηφιότητα 
Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Λ.Ε.Α.Φ.Η. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012 08:57

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

του σωματείου με επωνυμία

“ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ”

(Λ.Ε.Α.Φ.Η.)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Επωνυμία – Έδρα – Σκοπός – Μέλη

ΑΡΘΡΟ 1ο

Επωνυμία

 

Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία “Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Φαρμακοποιών Ημαθίας” (Λ.Ε.Α.Φ.Η.) ως προνομιακός συνεργάτης και αρωγός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και των μελών αυτού.
Περισσότερα...