ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με την επιστροφή του χονδρεμπορικού κέρδους PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 17:17

Στις περιπτώσεις που οι ΚΑΚ πραγματοποιούν απευθείας πωλήσεις προς τα φαρμακεία, επιστρέφουν στον ΕΟΠΠΥ το χονδρεμπορικό κέρδος που έχει ενσωματωθεί στην τιμή των φαρμάκων ως κέρδος των φαρμακέμπορων. Η επιστροφή αυτή γίνεται με την υποβολή καταστάσεων πωλήσεων στον ΕΟΠΥΥ στις οποίες θα δηλώνουν την αξία των απευθείας πωλήσεων τους προς τα φαρμακεία, όπου θα φαίνεται αναλυτικά και συγκεντρωτικά οι πωλήσεις που πραγματοποίησαν προς τα φαρμακεία και το χονδρεμπορικό κέρδος που αναλογεί σε αυτές. Ανάλογα στοιχεία ζητεί ο ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί θα συμπληρώσουν και θα αποστείλουν το συνημμένο πίνακα, αναγράφοντας την ποσότητα φαρμάκων που προμηθεύτηκαν για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ, ενώ η αναγραφή του χονδρεμπορικού κέρδους είναι προαιρετική.Για τον πρώτο μήνα εφαρμογής και μέχρι να καθοριστεί η διαδικασία στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία, οι σχετικοί πίνακες θα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση Φαρμάκου μέχρι 14/02/2014.

Τα στοιχεία θα αποστέλλονται, τόσο από τις φαρμακευτικές εταιρείες όσο και από τους φαρμακοποιούς, σε νέα ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δείτε την σχετική Υπουργική Απόφαση εδώ

Δείτε σχετικές διευκρινήσεις εδώ

Δείτε πρότυπο πίνακα κατάθεσης εδώ