Διαθέσιμες οι βεβαιώσεις rebate 2014 στην πύλη EOΠΥΥ-ΚΜΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 08:54
Οφείλουμε να εκδώσουμε πιστωτικά τιμολόγια με ημερομηνία 31-12-2014 για τις κρατήσεις του ΕΟΠΥΥ που αφορούν το έτος 2014 και οι οποίες μας έχουν γνωστοποιηθεί με εκκαθαριστικό από τον ΕΟΠΥΥ. 
 
Για την έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων, ακολουθούμε τις εξής οδηγίες: 
 

Το ποσό της βεβαίωσης συμπεριλαμβάνει και τον αναλογούντα ΦΠΑ, κατά συνέπεια, για την έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου, ο ΦΠΑ υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση, χρησιμοποιώντας το συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης του πιστωτικού τιμολογίου, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1003/3.1.2011.

 
Επί του πιστωτικού ως περιγραφή θα αναφέρεται το εξής : «παρακράτηση rebate για το έτος 2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.3918/2011 και με την βεβαίωση του ΕΟΠΥΥ». 
 
Παρομοίως για τα ποσά που αναφέρονται ως «έκπτωση επί τιμολογίου» και «περικοπές 
συνταγών» απαιτείται πριν την τοποθέτηση του ΦΠΑ να γίνει αποφορολόγηση των ποσών αυτών και επ’ αυτών να τοποθετηθεί το ΦΠΑ. 
Επί του πιστωτικού ως περιγραφή θα αναφέρεται το εξής : «παρακράτηση ως έκπτωση επί τιμολογίου και/ή περικοπές συνταγών, ανάλογα με τα όσα αναφέρονται στην βεβαίωση του ΕΟΠΥΥ». 
 
 
Τα πιστωτικά τιμολόγια μαζί με φωτοτυπία της αντίστοιχης βεβαίωσης θα πρέπει να εκδοθούν και να κατατεθούν στον Σύλλογο μαζί με τις συνταγές Ιανουαρίου.

 

Aπό σήμερα οι βεβαιώσεις είναι διαθέσιμες στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ και απαιτούνται δύο βήματα για να τις κατεβάσετε:

 
 
1) Kάντε log in στην πύλη από εδώ 
 
 
 
2) Μετά πατήστε εδώ